A Rally Világbajnokságban (WRC) 2018-ban konstruktőri, 2019-ben egyéni világbajnoki címet szerző Toyota Yaris versenygép a nagysikerű limitált szériás Yaris GRMN után újabb utcai sportautót inspirált. A GR Yaris néven érkező új sportautót a Toyota a január 10-12-én a Tokióhoz közeli Makuhari Messe kongresszusi központban megrendezett 2020-as Tokiói Autószalonon mutatja be.

A GR Yaris a második olyan GR-modell, amit a nemzetközi piacokon bevezetnek; a TOYOTA GAZOO Racing első ilyen sportkocsija a tavaly visszatérő legenda, a Toyota GR Supra volt. A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) azzal fejleszti embereit és autóit, hogy a világ legkülönfélébb útjain autózik velük, és számos, komoly kihívást jelentő autósportban versenyez. 2017-ben a Toyota visszatért a FIA Rally Világbajnokságba, ahol 2018-ban öt győzelmet aratott és megszerezte a gyártók bajnoki címét, idén pedig mindezt az egyéni bajnoki címmel sikerült megkoronáznia. A TGR most egy vadonatúj sportkocsi érkezését jelentette be: egy olyan autóét, amiben egyesül mindaz a fejlett technológia, tudás és tapasztalat, amit a WRC-futamok csiszoltak tökéletessé. A Toyota világszintű elnöke, Akio Toyoda (aki „Morizo” kódnéven a TGR mesterpilótája is) nemrégiben egy utolsó tesztet végzett az autóval, egészen a végső határig hajszolva a gépet.

A Tokiói Autószalonon való bemutatkozásig az új modellt a TGR jellegzetes vörös-fekete-fehér álcafestése takarja majd, a gép első dinamikus bemutatkozására Japánban, a TOYOTA GAZOO Racing Fesztiválon került sor 2019. december 15-én.