Általános garancia

A Toyota által biztosított általános garancia: teljes körű 3 év / 100 000 km garancia a mechanikai alkatrészekre és 12 év átrozsdásodási garancia.
A garancia vonatkozik minden olyan meghibásodásra, amely normál üzemeltetési feltételek mellett következik be és visszavezethető valamely alkatrész gyártási hibájára vagy szerelési hiányosságra. A garancia az első forgalombahelyezéstől számított 3 évre vagy 100 000 km-re érvényes, amelynél mindig a korábban bekövetkező a meghatározó. Az első üzemévben nincs kilométerkorlátozás.

Felületi korrózió és fényezés

Felületi korrózió és bármely fényezett fém karosszériaelemen fellépő fényezési problémák esetén, amennyiben ezek anyaghibára, gyártási hiányosságra vezethetők vissza, a Toyota 3 év garanciát vállal, függetlenül a megtett kilométerek számától (a pick-up platók kivételével, amelyekre 1 éves garancia vonatkozik).

Átrozsdásodási garancia

A garancia a karosszéria 12 éven belüli átrozsdásodására (amikor a karosszéria belülről kifelé átlyukad) vonatkozik a megtett kilométerek számától függetlenül, amennyiben ez anyaghibára vagy gyártási hiányosságokra vezethető vissza (a Dyna, Hilux, Proace modellek esetében 6 év, a pick-up platók esetében 3 év garancia érvényes).

Hibird garancia

A hibrid komponensek (nagyfeszültségű akkumulátor, nagyfeszültségű akkumulátor vezérlőegysége, hibrid központi vezérlőegység, hibrid inverter és konverter) esetében a garancia vonatkozik minden olyan meghibásodásra, amely normál üzemeltetési feltételek mellett következik be, és visszavezethető valamely alkatrész gyártási hibájára vagy szerelési hiányosságra. A garancia 5 éves időszakra vagy 100 000 km-re érvényes, amelynél mindig a korábban bekövetkező a meghatározó.

Járműtartozékokra vonatkozó garancia

Az új gépkocsi átadása előtt a márkaszervizben beszerelt eredeti Toyota járműtartozékokra (pl. parkolássegítő rendszerek, gyári riasztó rendszerek) 3 év vagy 100 000 km garancia vonatkozik (amelyik előbb letelik), amennyiben a meghibásodás valamilyen gyártási hiba következménye.

A jármű értékesítése

A jármű értékesítése esetén a garanciális jogok és kötelezettségek automatikusan átszállnak a jármű következő tulajdonosára.

A garancia feltételei

 • A járműnek részt kell vennie a gyártó által előírt periódikus karbantartásokon. Ennek elmulasztása érvénytelenítheti a garanciát a karbantartást vagy ellenőrzést igénylő részeket érintő esetekben.
 • A tulajdonos felelős azért, hogy a megfelelő dokumentumok a fent említett karbantartásokról rendelkezésre álljanak.
 • Garanciális javítást igénylő meghibásodás esetében a járművet haladéktalanul el kell vinni egy hivatalos Toyota márkaszervizbe. Erre az eredeti hibából eredő további meghibásodások, és így további költséges javítások elkerülése miatt van szükség.

ExtraCare – A Toyota kiterjesztett garancia programja

A Toyota Eurocare út menti segélyszolgálatot a legtöbb Toyota tulajdonos ismeri: ha egy Toyota valamilyen okból mozgásképtelenné válna, a szakemberek a legközelebbi márkaszervizbe szállítják az autót, szükség esetén csereautót biztosítanak, esetleg vonat- vagy repülőjegyet vásárolnak, hogy az autós és utasai folytathassák útjukat. Ám ha az autós nem ezt választja, akkor a Eurocare fizeti a szállodai szobáját, míg a szerviz elvégzi autóján a szükséges javításokat – s mindez nem csupán Magyarországon, hanem Európa legtöbb országában is elérhető.

Az Extracare szolgáltatási csomag, a már említett segélyszolgálat biztosítása mellett az autó javítási költségeit is fedezi, ha az váratlanul – akár mechanikus, akár elektromos hiba folytán – arra szorulna, hogy tulajdonosa szervizbe vigye. Az Extracare garancia az autó szinte összes részegységére fedezetet nyújt, kivéve a kopó forgó alkatrészeket, illetve azokat az alkatrészeket, amelyeknek – a periodikus karbantartások során – rendszeres cseréje vagy tisztítása szükséges.

Milyen alkatrészekre vonatkozik az Extracare?

A garancia kiterjed az autó alábbi komponenseinek teljes üzemképességére (a részletekkel kapcsolatban kérjük, hogy olvassa el az extra garancia szerződéshez járó garancia füzetet):

 • motor
 • turbófeltöltő
 • szívó-és kipufogócsonk
 • hűtőrendszer
 • elektromos alkatrészek
 • fékrendszer
 • kerékcsapágyak
 • differenciálmű
 • osztómű
 • légkondicionáló
 • kormánymű
 • házak
 • hajtáslánc és felfüggesztés
 • üzemanyag-ellátó rendszer (benzin)
 • üzemanyag-ellátó rendszer (dízel)
 • tengelykapcsoló
 • sebességváltó (manuális vagy automata)
 • egyéb (pl. ajtózár, napfénytető, kitámasztó teleszkópok…)

Milyen alkatrészekre nem vonatkozik az Extracare?

A jármű fényezésére, valamint a karbantartások során felhasznált alkatrészekre, illetve az úgynevezett „kopó forgó” alkatrészekre, pl. szűrők, gumiabroncsok, kipufogó rendszer, fékbetétek, ablaktörlő lapátok, fényszórók, izzók és akkumulátor. Ezen felül olyan alkatrészekre sem vonatkozik, amelyek az extra garancia füzetben nincsenek felsorolva.

Milyen kötelezettségekkel jár, ha Ön extra garanciát vásárol?

A Toyota Extracare garancia által biztosított védelem fenntartásához meg kell felelni bizonyos feltételeknek:

 • A Toyota által előírt karbantartási munkákat hivatalos Toyota márkaszervizben kell elvégeztetni, és a munka elvégzésének tényét be kell vezetni a szervizkönyvbe. A garanciális jogok megszűnnek, amennyiben a felmerülő hiba arra vezethető vissza, hogy a – Toyota szervizkönyvben előírt karbantartási és átvizsgálási munkákat nem végezték el rendszeresen.
 • A kilométer számláló működésének meghibásodását, valamint cseréjét az aktuális óraállással együtt haladéktalanul be kell jelenteni a garanciát biztosító hivatalos Toyota márkakereskedőnél.
 • Figyelembe kell venni és betartani a gépjármű használatára vonatkozó, a felhasználói kézikönyvben leírt gyártói utasításokat.

A garancia átruházhatósága

A Toyota Extracare garancia átruházható a gépkocsi új tulajdonosára, feltéve hogy a jármű karbantartásait a gyártó előírásainak megfelelő módon, hivatalos Toyota márkaszervizben végeztették el, és nem lépték át a garancia kilométerkorlátozását vagy időtartamát. Garanciális igények intézése

Amennyiben meghibásodást vagy rendellenes működést tapasztal, akkor lépjen kapcsolatba a garanciát biztosító hivatalos Toyota márkakereskedővel, aki segítségére siet. A garancia hatálya alá eső követelések intézéséért az a hivatalos Toyota márkakereskedő (a garancia szolgáltatója) felelős, akinél Ön a garanciális szerződést megkötötte, de amennyiben nem éri el a garanciális szolgáltatást nyújtó hivatalos Toyota márkakereskedőt (ha pl. külföldön tartózkodik), akkor egy másik hivatalos Toyota márkaszerviz is tud segíteni.

Milyen autókra köthető?

Az Extracare szerződés nemcsak olyan autókra köthető meg amelyekre még érvényes a gyártói garancia, hanem a 3 évesnél idősebb Toyota járművekre is. A legtöbb Toyotára köthető Extracare szerződés, amennyiben az 7 évesnél fiatalabb, és a kilométerszámlálója 160 ezer kilométernél kevesebbet mutat Az extra garancia módozatok a garancia időtartamában és kilométer korlátozásában különböznek egymástól.

Nem vásárolható Extracare az alábbi esetekben:

 • Olyan külföldön vásárolt járművek, amelyek még nincsenek a Toyota magyarországi garanciális rendszerében regisztrálva.
 • Részben vagy teljesen üzletszerű személyszállításra használt, illetve üzletszerűen Változó ügyfélkörnek bérbe adott járművek. ( pl. taxi, autósiskolai tanulóautó)Gépjárműkereskedő, szervizállomás vagy egyéb jellegű, járművekkel foglalkozó kereskedelmi vállalat nevén bejegyzett járművek.
 • Szállítmányozásra vagy futárszolgálatra használt járművek.
 • Versenyzésre vagy ahhoz kapcsolódó edzéshez, gyakorláshoz használt járművek.
 • Rendőrség, tűzoltóság, mentőszolgálat, valamint egyéb segélyszolgálatok által használt járművek.
 • Olyan járművek, amelyek bizonyos tartozékok felszerelése után már nem felelnek meg az eredeti szabványoknak, vagy amelyekbe olyan alkatrészeket szereltek be, amelyek nem azonos vagy jobb minőségűek, mint az eredeti alkatrészek.

Gépjármű osztályok szerinti besorolás

A Toyota és Lexus modelleket 5 különböző osztályba soroljuk, így lehetővé téve a differenciált árképzést, és az érvényességi kör hibrid alkatrészekre történő kiterjesztését is.

1. osztály: IQ, Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Corolla Verso, Verso, Verso-S
2. osztály: Avensis, Urban Cruiser, RAV4 (benzin és dízel), Land Cruiser, Hilux, Hiace, Proace, Dyna, GT86, C-HR (benzin és hibrid)
3. osztály: Prius, Yaris hibrid, Auris hibrid, Corolla hibrid, RAV4 hibrid, Camry hibrid
4. osztály: Lexus CT200h, Lexus IS, Lexus ES, Lexus UX
5. osztály: Egyéb Lexus modellek

Bruttó ár
1. osztály
2. osztály
3. osztály
4. osztály
5. osztály

3+1 év vagy 130 ezer km
megvásárolva az 1. évben

52 000 Ft
71 000 Ft
71 000 Ft
86 000 Ft
129 000 Ft

3+1 év vagy 130 ezer km
megvásárolva a 2. és 3. évben

63 000 Ft
82 000 Ft
82 000 Ft
105 000 Ft
153 000 Ft

3+2 év vagy 200 ezer km
megvásárolva az 1. évben

111 000 Ft
150 000 Ft
150 000 Ft
185 000 Ft
269 000 Ft

3+2 év vagy 200 ezer km
megvásárolva a 2. és 3. évben

132 000 Ft
171 000 Ft
171 000 Ft
216 000 Ft
315 000 Ft
12 hónap km korlátozás nélkül
119 000Ft
156 000 Ft
156 000 Ft
179 000 Ft
227 000 Ft
24 hónap km korlátozás nélkül
217 000 Ft
291 000 Ft
291 000 Ft
330 000 Ft
426 000 Ft

 

Hybrid szervizprogram

A Toyota Hybrid Szerviz Programjának köszönhetően, akár az autó 10 éves koráig élvezheti a gondtalan vezetést. A hybrid részegységekre vonatkozó 5 év vagy 100 ezer km, illetve 8 év vagy 160 ezer km garancia letelte után továbbra is teljes nyugalommal használhatja autóját, csak annyit kell tennie, hogy évente egyszer vagy minden 15 ezer km megtétele előtt ellenőrizteti autója hybrid rendszerét.

A hybrid rendszer ellenőrzését technikusaink egy speciális berendezés segítségével végzik el. A művelet során leolvassák az esetleges hibakódokat, tesztelik és ellenőrzik a nagyfeszültségű akkumulátort és annak szigetelését, a kiegészítő 12V-os akkumulátort, valamint a hybrid rendszer hűtőfolyadékát. A folyamat végén egy nyomtatott igazolás készül, amely minden információt tartalmaz a hybrid rendszer állapotáról. Ha az ellenőrzés során mindent rendben találunk, akkor az autó a következő 1 éven keresztül vagy 15 ezer km megtételéig jogosulttá válik arra, hogy márkaszervizünkben ingyenesen kijavítsuk a hybrid akkumulátor esetleges meghibásodását. Ez a jogosultság – egy ismételt ellenőrzés segítségével – további 1 évre vagy 15 ezer km-re meghosszabbítható, egészen az autó 10 éves koráig.

Ha az előírt karbantartás elvégeztetésével együtt megrendeli, akkor a speciális berendezéssel elvégzett hybrid rendszer ellenőrzés mindössze 4750 Ft-ba kerül.

A program egyéb feltételeiről kérjük érdeklődjön szervizes munkatársainknál!

Hybrid állapotellenőrzés

A hivatalos Toyota Márkaszerviz által elvégzett évenkénti Hybrid Állapotellenőrzés ideális megoldás arra, hogy hybridautója mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa. Szakembereink az egész hybrid rendszert átvizsgálják, és írásos jelentést állítanak össze, amiben minden szükséges információt megtalál hybridautója aktuális állapotáról.

 1. A hybrid rendszer diagnosztikai vizsgálata.
 2. Az akkumulátor állapotának vizsgálata.
 3. Az akkumulátor szigetelésének vizsgálata.
 4. A kiegészítő akkumulátor töltési tesztje.
 5. A hűtőrendszer ellenőrzése.

Hybrid Akkumulátor ExtraCare garancia

Minden hybrid részegységre 5 év/100.000 km* garancia vonatkozik. Ha ennek letelte után a Hybrid Állapotellenőrzésen mindent rendben találunk, akkor az autó a következő 1 éven keresztül vagy 15 ezer km megtételéig* jogosulttá válik arra, hogy márkaszervizünkben ingyenesen kijavítsuk a hybrid akkumulátor esetleges meghibásodását.

Mivel a Toyota alkotta meg a Hybrid Synergy Drive® technológiát, csakis egy hivatalos Toyota Márkaszerviz szaktudása és felkészültsége képes biztosítani az Ön által elvárt nyugalmat, valamint azt a figyelmet, amit autója megérdemel.

Ha arra vágyik, hogy még sok éven át gondtalanul élvezhesse az autózást, akkor ne feledje: ha Hybrid Szervizre van szüksége, mindig örömmel látjuk!

* amelyik hamarabb teljesül