A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angeles-i Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

Az autó Szuperszonikus Vörös színben tündöklik az előzetes fotón, így a vadonatúj RAV4 Plug-in látványa érzékletesen tükrözi az új PHV meglepő teljesítményét, lelkesítő gyorsulását, kezes irányíthatóságát és hibátlan stílusát.

A Toyota ezzel újabb darabot mutat be az elkövetkező évekre ígért plug-in hibrid elekromos és akkumulátoros elektromos modellinvázióból, miközben prémium márkájával, a Lexussal együtt már ma is ő kínálja a világ legszélesebb, Európában 20, világszerte 40 modellből álló öntöltő hibrid elektromos portfólióját.

Ahogyan a Toyota és Lexus márkák magyarországi PR kommunikációs vezetője, Varga Zsombor forgalmaz:

„Termékstratégiánk nem változott: a megfelelő terméket kínáljuk a megfelelő időben és a megfelelő helyen. Globális piacvezetők vagyunk a zöld meghajtások, ezen belül is az öntöltő hibrid elektromos járművek terén: mára több, mint 14 millió ilyen modellünk talált gazdára világszerte, amely többszöröse az összes többi autógyártó együttes elektromos autó értékesítésének. Meggyőződésünk, hogy jelenleg és a közeljövőben is az öntöltő hibrid elektromos hajtás marad a legpraktikusabb környezetbarát meghajtás, amely nem igényli a felhasználó szokások változását, azaz a ma még időigényes és korlátozott hatótávot jelentő külső töltést.. Hajtáslánc-platformunk azonban alkalmas a plug-in, az akkumulátoros és az üzemanyagcellás elektromos hajtásokhoz is amelyek fejlesztésében szintén piacvezetők vagyunk – ideértve a valamennyi részben vagy teljesen elektromos hajtást a közeljövőben forradalmasító szilárdtest akkumulátorokat is – és a piaci igények megjelenésével folyamatosan érkeznek majd ezen technológiákkal meghajtott modelljeink is.” .

Arról egyelőre nincs hír, hogy a jelenleg Európában és Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó RAV4 plug-in hibrid elektromos változata érkezik-e Európába, és ha igen, mikor, ám az elmondottak alapján a piaci igények megjelenése esetén ennek nincs akadálya.